Prei ovenschotel met kip

Hoofdgerecht voor 2/3 personen

Ingrediënten 
500 gram aardappelen
200 ml melk
400 gram kipgehakt
400 gram preiringen
150 ml kookroom
1 eetlepel kerrie kruiden
1 ui
1 knoflookteen
Boter
Peper en zout
Paneermeel

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke parten, kook deze gaar in water met een snufje zout.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Snijd de prei in ringen en was deze waar nodig en laat ze uitlekken.

Verhit de boter in een koekenpan, fruit de ui en de knoflook even kort.

Voeg het kipgehakt toe en bak het gaar.

Bak de kerriekruiden en de prei kort mee.

Voeg de kookroom toe.

Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal

Controleer of de aardappelen gaar zijn, zo ja giet ze af.

Stamp ze tot een fijne puree en meng de melk door de puree

Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel en strijk het vlak.

Bedek de bovenkant met paneer en wat klontjes boter.

Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden +/- 30 minuten

Eet smakelijk!!