Gevulde kip uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen:

Hele kip van ongeveer 1,5 kilo
8 plakjes ontbijtspek
3 takjes rozemarijn
Peper naar smaak

Voor de vulling:
1/2 rijpe mango
2 sinaasappels
6 semi gedroogde vijgen
1 eetlepel kaneel
1 theelepel gemalen kruidnagel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in kleine blokjes. Doe de helft van de mango in een schaal voor de vulling. Schil de sinaasappels en snijd plakken van het vruchtvlees, snijd de plakken vervolgens in tweeën en stop in de schaal voor de vulling. Snijd de steeltjes van de vijgen en deel de vijgen in vieren, voeg ook toe aan de vulling. Voeg vervolgens de kruidnagel en kaneel toe en schep goed door elkaar.

Leg de kip in een ovenschaal en knip het touwtje dat om de poten zit los (niet weggooien). Controleer of de holte van de kip goed leeg is en verwijder eventuele veerresten van de huid aan de buitenkant. Vul de holte met de vulling, probeer er zo veel mogelijk in te krijgen. Bind vervolgens de poten weer bij elkaar met het touwtje. Bestrooi de kip met verse peper, strip de rozemarijn en verdeel ook over de kip. Beleg de kip met de plakken ontbijtspek en plaats in de oven voor 60 minuten. Heb je vulling over, leg dat dan los in de ovenschaal.

Eet smakelijk!