Hollandse stamp­pot met prei-room­kaas

Ingrediënten
1200 gram kruimige aardappelen
2 preien
2 uien
2 tenen knoflook
3 eetlepels olijfolie
25 gram bieslook
125 gram verse roomkaas met kruiden (bakje)
200 gram gerookte kipfilet, in reepjes gesneden

Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Was ondertussen de prei en snijd in ringen. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit de olie en bak de prei, ui en knoflook 10 min. op middelhoog vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper.
Snijd de bieslook fijn. Meng het preimengsel, de roomkaas, bieslook en kipreepjes door de aardappelpuree. Breng op smaak met peper en eventueel zout, en warm nog 2 min. door.

Eet smakelijk!!